Kremasta piletina
Sastojci:
- 1 kockica maslaca
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 200 gr šampinjona
- 1 kesica krem supa od pečuraka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr mocarele
- 100 gr kačkavalja
Priprema:
Iseckanu piletinu prodinstati na maslacu. Iseckati šampinjone pa dodati u piletinu i poklopiti.
Kada šampinjoni puste vodu ubaciti kesicu supice, promešati pa presuti u đuveč. Dodati pavlaku za kuvanje i kačkavalj pa peći na 180 C u već zagrejanoj rerni 15-20 min.
Salata sa zelenim paradajzom i pečenim paprikama
Sastojci:
1 kg zelenog paradajza
5 – 6 komada pečene paprike
So po ukusu
1 kašika šećera
ulje
beli luk
peršun
Priprema:
Zeleni paradajz isecite na kriške. Stavite u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom. Pospite sa soli i šećerom, te promešajte i prelijte sa malo ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne omekša.
Ostavite da se ohladi.
U ohlađen paradajz dodajte iskidane pečene paprike.
Salatu začinite sa belim lukom i peršunom.
Kolač sa bundevom i puterom
Sastojci:
- 1 šolja slanog putera
- 1 šolja tamnosmeđeg šećera
- 3/4 šolje džema od bundeve
- 1/4 šolje javorovog sirupa
- 2 jaja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice đumbira
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja komadića bele čokolade
Glazura:
- 2 kašike slanog putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 3 kašike pripremljenog espressa ili jake kafe
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C i obložite pleh dimenzija 23 x 33 cm papirom za pečenje.
Stavite puter u lonac na srednje jakoj vatri i kuvajte dok se puter ne rastopi i ne zamiriše, oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prelijte ga u veliku činiju i ostavite da se ohladi 5 minuta. Dodajte smeđi šećer, džem od bundeve, javorov sirup, jaja i vanilu. Stavite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, so i mešajte dok se sve ne sjedini. Ubacite belu čokoladu i rasporedite smesu po prethodno pripremljenom plehu. Pecite 25-30 minuta, dok se ne stvrdne i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, pripremite glazuru. Stavite puter u mali lonac na srednje jakoj vatri i držite oko 2-3 minuta. Sklonite ga sa vatre i umutite sa šećerom u prahu, espressom, vanilom i malo soli. Prelijte glazuru preko kolača i ostavite da se stegne 5 minuta.
Isecite na štangle.
PRIJATNO!