Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predlažemo vam za nedeljni ručak

Nedeljni ručak

Kremasta piletina

Sastojci:

  • 1 kockica maslaca
  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 200 gr šampinjona
  • 1 kesica krem supa od pečuraka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 gr mocarele
  • 100 gr kačkavalja

Priprema:

Iseckanu piletinu prodinstati na maslacu. Iseckati šampinjone pa dodati u piletinu i poklopiti.

Kada šampinjoni puste vodu ubaciti kesicu supice, promešati pa presuti u đuveč. Dodati pavlaku za kuvanje i kačkavalj pa peći na 180 C u već zagrejanoj rerni 15-20 min.

Salata sa zelenim paradajzom i pečenim paprikama

Sastojci:

1 kg zelenog paradajza

5 – 6 komada pečene paprike

So po ukusu

1 kašika šećera

ulje

beli luk

peršun

Priprema:

Zeleni paradajz isecite na kriške. Stavite u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom. Pospite sa soli i šećerom, te promešajte i prelijte sa malo ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne omekša.

Ostavite da se ohladi.

U ohlađen paradajz dodajte iskidane pečene paprike.

Salatu začinite sa  belim lukom i peršunom.

Kolač sa bundevom i puterom

Sastojci:

  • 1 šolja slanog putera
  • 1 šolja tamnosmeđeg šećera
  • 3/4 šolje džema od bundeve
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 2 jaja
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1/4 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja komadića bele čokolade

Glazura:

  • 2 kašike slanog putera
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 3 kašike pripremljenog espressa ili jake kafe
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C i obložite pleh dimenzija 23 x 33 cm papirom za pečenje. 

Stavite puter u lonac na srednje jakoj vatri i kuvajte dok se puter ne rastopi i ne zamiriše, oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prelijte ga u veliku činiju i ostavite da se ohladi 5 minuta. Dodajte smeđi šećer, džem od bundeve, javorov sirup, jaja i vanilu. Stavite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, so i mešajte dok se sve ne sjedini. Ubacite belu čokoladu i rasporedite smesu po prethodno pripremljenom plehu. Pecite 25-30 minuta, dok se ne stvrdne i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, pripremite glazuru. Stavite puter u mali lonac na srednje jakoj vatri i držite oko 2-3 minuta. Sklonite ga sa vatre i umutite sa šećerom u prahu, espressom, vanilom i malo soli. Prelijte glazuru preko kolača i ostavite da se stegne 5 minuta.

Isecite na štangle.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: