Pirinač sa pilećim mesom i povrćem
Sastojci:
- 1 šolja pirinača
- 5-6 veće pečurke
- 1 veća šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 manja paprika
- za prženje ulje
- po želji suvi biljni začin
- po želji biber
- po želji beli luk u prahu
- 1 kocka za supu
Priprema:
Staviti pirinač da se kuva. Iseckati svo povrće koje vam je potrebno. Na ulju propržiti prvo crni i crveni luk, zatim dodati iseckan pileće belo meso.
Kada meso porumeni dodati ostatak povrća i pržiti još malo uz mešanje.
Rastvoriti u vrućoj vodi kocku za supu (ja sam koristila od povrća) pa dodati u jelo i ostaviti da se krčka.
Kada je pirinač skuvan dodati ga u jelo i staviti začine po ukusu, a potom staviti u rernu na 200 C 20-ak minuta da se lepo zapeče.
Miks salata
Sastojci:
- 1/2 glavice salate
- 1 krastavac
- 2 paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- po ukusu so
- po ukusu biber
- 50 g kačkavalja
- 1 kašika ulja
Priprema:
Listove salate dobro oprati, iscepkati i staviti u dublju posudu. Dodati oljušten i iseckan krastavac, seckan crni luk, seckan paradajz i na kockice iseckan kačkavalj. Umešati seckanu papriku, posoliti po ukusu, dodati biber, ulje i lagano izmešati te preručiti u činiju za posluživanje.
Francuski sufle
Sastojci:
- 220g čokolade
- 250g margarina
- 4 jajeta
- 160g šećera
- 120g brašna
Priprema:
Margarin i čokoladu istopiti na pari, zatim u drugoj posudi izmutiti jaja sa šećerom i brašnom. Potom smesu sa margarinom i čokoladom pomešati sa smesom jaja, šećera i brašna.
Smesu sipati u tepsiju sa kalupima. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 7 minuta.
Ovu čokoladnu bombu najbolje je poslužiti uz sladoled od vanile.
Prijatno!