Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predlog za nedeljni ručak

Nedeljni ručak

Krem čorba

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 3-4 krompira
  • 300 g karfiola
  • 3 šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1l supe od povrća
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Sitno iseckajte luk i propržite u šerpi na ugrejanom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i kurkumom ili karijem. Dodajte karfiol u cvetićima, šargarepu iseckanu na kolutiće. Sve kratko prodinstajte, da povrće upije sokove i začine.

Nalijte sa oko 500 ml vruće vode. Kuvajte dok povrće potpuno ne omekša, do raspadanja. Sve izmiksajte štapnim mikserom, dodajte soli ili začina po ukusu. Gotovu čorbu, pospite seckanim peršunom i servirajte uz kašiku grčkog jogurta.

Letnja obrok salata

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 pomorandže
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena salata
  • balzamiko sirće
  • začini: so, biber, kurkuma, ruzmarin, muskatni oraščić
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Iseckati belo meso na kocke, dodati malo soli i sjediniti sa mešavinom začina: beli luk, biber, kurkuma, ruzmarin i rendani muškatni oraščić.

Propržiti brzo na visokoj temperaturi, pa dodati vrlo malo vode i dinstati poklopljeno 15 minuta.

Pomorandže iseckati na komade, a svežu šargarepu narendati na krupnije rende.

Salatu iseći na rezance, dodati piletinu, šargarepu i pomorandže i začiniti balzamiko sirćetom i maslinovim uljem. 

Poslastica sa keksom i čokoladom

Sastojci:

  • 20 g želatina
  • 3 žumanca
  • 100 g šećera
  • 350 g mleka
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 300 g grčkog jogurta
  • 6-10 keksa
  • čokolada

Priprema:

Pomešajte želatin sa vodom, a žumanca, šećer i vanilin šećer umutite, pa stavite da se kuva. Zatim sipajte mleko i ostavite da proključa. 

Sklonite sa šporeta i dodajte nabubreo želatin i sve to pomešajte, a zatim ubacite grčki jogurt. 

Smesu sipajte u posudu veličine 12×20 santimetara koju ste prethodno obložili pek papirom, a zatim preko stavite keks. 

Posudu prekrijte providnom folijom i stavite je u frižider da odstoji tri sata. Nakon toga, izvadite posudu iz frižidera, okrenite kolač na neku tacnu, izvadite ga iz posude i pospite rendanom čokoladom.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: