Supa od tikvica
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 kocka za supu (pileća)
- prstohvat šećera
- 1 kašika brašna
- 1 l vode
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte seckanu tikvicu i rendanu šargarepu. Kada proključa dodajte kocku za supu i šećer, pa promešajte. Brašno pomešajte sa malo vode, vodite računa da nema grudvica, pa dodajte u supu kada povrće omekša. Kuvajte još 10 minuta i služite.
Biftek rolnice sa spanaćem i sosom
Sastojci:
- 600 g bifteka
- 60 g barenog spanaća
- 60 g trapista
- 100 g gambora
- 10 g putera
- 2 čena belog luka
- 20 ml konjaka
- 150 ml biljne pavlake
- 300 g barenog krompira
- 200 g paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Meso istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Staviti blitvu, beli luk i sir, urolati i peći u zagrejanom tiganju na delu ulja. Na zagrejanom puteru kratko sortirati gambore, a zatim dodati naseckan beli luk i naliti konjakom. Dodati biljnu pavlaku i začiniti. Krompir iseći na kolutove, a paradajz na kriške i kratko izgrilovati. Rolnicu od bifteka iseći na komade i servirati na tanjir. Poređati kolutove krompira i na njih staviti kriške paradajza.
Voćne princes krofnice
Sastojci:
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- so
- 125 g brašna
- 2 jaja
- 1 žumance
- 400 g malina
- 300 ml slatke pavlake
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejati u šerpi vodu, ulje i so. Dodati uz stalno mešanje brašno i kratko prokuvati. Skloniti šerpu sa grejnog tela i uz mešanje dodavati jedno po jedno jaje i žumance. Masa treba da ostane gusta.
Špric napuniti sa pripremljenom masom i istiskati po malo smese u tepsiju obloženu masnim papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta, bez otvaranja rerne dok se ne ispeče testo.
Ostaviti da se ohladi i preseći na polovine. Umutiti slatku pavlaku, dodati maline i dobro izmiksati fil.
Napuniti princes krofne sa voćnim filom i posuti šećerom u prahu.
PRIJATNO!