Bela pileća čorba
Sastojci:
- 1 kg pilećeg mesa
- 50 g pirinča
- 1 kašika seckanog lista peršuna
- 1 kašika soli
- 1 dl jogurta
- 3 l vode
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 3 šargarepe iseckane na sitne kockice
- 3 korena peršuna iseckane na sitne kockice
Priprema:
U dubljem loncu zagrejati vodu i so do vrha i staviti pileće meso da se kuva. Kad provri i počne da peni, skidati penu. Kuvati sat vremena na tihoj vatri, supu procediti, začiniti biberom i po potrebi još posoliti, tada dodati na kocke sečenu šargarepu, peršun, i kuvati još 15 minuta. U međuvremenu otrebiti meso sa koski i vratiti u čorbu. Kad ponovo provri zakuvati pirinač, pustiti da vri 15 minuta dok se pirinač skuva, isključiti ringlu, ubaciti peršunovo lišće, poklopiti i ostaviti na ringli još 10 minuta. Jogurt umešati pre služenja.
Letnje lazanje
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 375 g paradajz sosa
- 250 g listova za lazanje
- 100 g šampinjona
- Po ukusu soli i bibera
Sirni premaz:
- 250 g svežeg sira
- 2 dcl jogurta
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike rendanog parmezana
- 2-3 jaja
Priprema:
Isecite na tanke listiće dimljeni pileći file. Podmažite pleh uljem. Stavite prvu koru za lazanju, premažite je sosom od paradajza, stavite Neoplanta Delikates dimljeni pileći file, pa iseckane pečurke. Staviti opet lazanje i premažite preostalim paradajzom. Napravite premaz od sira. Izmešajte sir, jogurt, pavlaku, jaja i začinite i prelijte lazanju. Pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Sladoled torta sa malinama
Sastojci:
- 1 kg šlaga
- 1 l kisele vode
- 2 čaše kisele pavlake
- 600 g mlevenog keksa
- 600 g malina
Priprema:
Krem šlag umutite čvrsto sa kiselom vodom. Dodajte dve kisele pavlake i umutite da se lepo sjedini. Šlag podelite na tri dela. U prvi deo umešajte mleveni keks. Prvi deo sa keksom rasporedite kao koru na dno kalupa od 28 cm.
U drugi deo umešajte maline. Fil sa malinama premažite preko kore od keksa. U treći fil nemojte ništa dodavati, već ga samo premažite preko malina. Tortu dobro ohladite, dekorišite po želji i poslužite.
Prijatno!