Predstavnici evropske banke posetili Sombor

U Somboru je održan sastanak na kojem je predstavljen rad Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Na početku sastanka gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, pozdravila je predstavnike EBRD-a u Srbiji, direktora Danijela Berga i Marinu Jukić, bankara za komunalnu infrastrukturu.

Gradonačelnica je istakla da je cilj sastanka da se predstavnicima EBRD-a predstave najznačajniji komunalni i drugi infrastrukturni projekti lokalne samouprave, te da se prisutni informišu o radu ove finansijske institucije.

Projekti lokalne samouprave prezentovani su kratko i koncizno, a predstavljajući EBRD, direktor Berg je naveo da je kancelarija u Srbiji otvorena 2001. godine, te da je od tada do danas Evropska banka investirala u realizaciju 206 projekata u Srbiji, čija ukupna vrednost iznosi 4,5 milijardi evra.
Direktor Berg je govorio o načinu rada EBRD-a i finansijskoj podršci projektima.

Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, članovi Gradskog veća – Miroslav Kovačić za komunalnu oblast, Sava Dojić za oblast finansija i privrede, Nemanja Sarač za oblast kulture i obrazovanja, te pomoćnik gradonačelnice za kulturu i informisanje Branislav Svorcan.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici somborskih javnih komunalnih preduzeća, kao i načelnici resornih odeljenja za privredu, komunalnu oblast i urbanizam Gradske uprave grada Sombora – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

Be the first to comment

Leave a Reply