Rižoto sa pečurkama
Sastojci:
• 180 g šampinjona
• 250 ml bujona
• 1 čaša pirinča
• 1 šargarepa
• 1 luk
• kašičica belog luka u prahu
• kašičica karija
• maslinovo ulje
• so, biber
• peršun
Priprema:
Pirinač najpre operite i ostavite da se ocedi. Luk sitno naseckajte pa ga propržite na malo maslinovog ulja, dok ne zastakli. Kada dobije boju, u njega dodajte izrendanu šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone, koje ste prethodno iseckali. Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok se svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon. Začinite sa karijem, i belim lukom. Dodajte so i biber po ukusu. Kada je pirinač skuvan skinite sa šporeta, dodajte sitno seckani peršun i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta pre serviranja.
Prijatno!