Belgijski pire sa kobasicama
Sastojci:
• pet većih krompira
• četiri kašike maslaca
• šolja pavlake za kuvanje
• manja glavica crnog luka
• dva čena belog luka
• veći praziluk (samo beli deo)
• pola šolje bistre pileće supe
• 400 g kobasica
• so, biber
Priprema:
Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, pa naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekša. Potom ga ocediti i propasirati. U međuvremenu, u većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati iseckan praziluk, pa dinstati još 15 minuta. Umešati pavlaku za kuvanje i supu, krčkati još desetak minuta, pa ocediti. Tečnost vratiti na vatru i kuvati dok se ne prepolovi količina. Luk i krompir pomešati, dodati sos i sve dobro sjediniti.
Kobasice ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja, pa poslužiti uz belgijski pire.
PRIJATNO!