Prigrevčani kreću sa novom fudbalskom istorijom

U nedelju, 1. septembra, u 17 časova, u Prigrevici, na stadionu „Goran Nesvanulica – Klipi“, krenuće lopta sa centra terena i biće to znak da počinje nova takmičarska sezona u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor 2. razred. Naizgled uobičajen sled, jer je to višedecenijska praksa, ali toga dana počinje ispisivanje novog istorijskog poglavlja prigrevačkog fudbala.

Naime, biće to prvi nastup novoosnovanog Fudbalskog kluba “Bratstvo 2019”, koji za razliku od mnogih drugih klubova, ima striktno za cilj očuvanje svog igračkog potencijala i stvaranje uslova mladima da se bave fudbalom. Okosnicu tima čine mladići koji su tek izašli iz omladinskog pogona, gde su uspeli da osvoje titulu prvaka Područne lige Sombor i koji poseduju određeni kvalitet, ali još uvek nedovoljan da bi obezbedili mesto u nekim kvalitetnijim timovima.

“Našli smo se u situaciji da nam sa fudbalske scene nestane još jedna relativno perspektivna generacija mladića, među kojima ima nekoliko veoma interesantnih i darovitih igrača. Da ne bi doživeli sudbinu mnogih predhodnih generacija i prelaskom u seniorsku konkurenciju prestajali da se aktivno bave fudbalom, doneli smo odluku da im omogućimo da ostanu u selu i bave se onim što vole. Pred ovom generacijom je mogućnost da postave klub na stabilne osnove i trasiraju put ostalim dečacima koji su u mlađim selekcijama. Neće više morati da odustaju u godinama kada tek trebaju da prikažu svu svoju vrednost, već će imati klub u kome se osećaju bezbedno”, kaže Goran Panjević, jedan od najboljih igrača svih vremena prigrevačkog fudbala i trener pod čijim vođstvom je stasalo nekoliko sjajnih fudbalera.

U rad sa momcima, koji će braniti boje prigrevačkog fudbala, pored Panjevića uključen je i Života Gavrilović, što je donekle garancija da će imati od koga da nauče, jer se uz ova dva trenera vezuju mnogi uspesi.

“Dobro se radilo i prepoznatljiv je voljni momenat kod većine igrača. Mi smo dali sve od sebe i moram da naglasim da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući grupi entuzijasta. Podršku smo dobili i od Mesne zajednice, bez čije pomoći ne bi uspeli da omogućimo ovim momcima da napreduju. Nadam se da će većina njih iskoristiti ukazanu priliku, jer je sada sve na njima”, poručio je Panjević.

Be the first to comment

Leave a Reply