Prirodnim putem protiv akni i ožiljaka na licu

Sok od pšenične trave je bogat vitaminima: A, B grupa, C, E i K. Takođe je pun važnih minerala kao što su kalcijum, fosfor, magnezijum, natrijum i kalijum u uravnoteženom odnosu korisnom za ljudski organizam. Bogat je esencijalnim enzimima koji su suštinski važni za dobro varenje i zdravlje u celini. Sadrži čak 60% hlorofila, koji se naziva i “biljna krv”, po sastavu veoma sličan ljudskoj krvi, koji doprinosi održavanju dobre krvne slike. Kao i druge zelene biljke, pšenična trava je veoma bogata kiseonikom. Svakodnevno konzumiranje soka od pšenične trave doprinosi da mozak i telesna tkiva funkcionišu na optimalnom nivou u okruženju bogatom kiseonikom. 

Razna istraživanja pokazala su da je potrebno samo nekoliko minuta, i veoma malo telesne energije, da se svari sok pšenične trave. Zato je odličan za rekonvalescente (pri oporavku od bolesti ili velikih napora).
download

Takođe, mnogobrojna istraživanja dokazuju da doprinosi izbacivanju teških metala iz organizma, kao i sniženju krvog pritiska. Redovna konzumacija doprinosi dobrom izgledu kože i lepom tenu. Grgoljenje soka od pšenične trave ublažava upalu i bolove u grlu.
Primenjena kao oblog, pšenična trava pomaže zaceljivanju rana. Takođe lekovito deluje na akne i pomaže uklanjanju ožiljaka. U narodnoj medicini se odavno koristi na ovakav način.

kokosovo-ulje-za-bubuljice

Može da pomogne da se ublaže bolovi usled artritisa. Primenjuje se tako što se pamučni oblog natopljen u sok pšenične trave stavi na bolno mesto i obavije plastikom. Redovna primena donosi olakšanje. 
Kod manjih iritacija oka, proceđen sok pšenične trave razrediti sa istom količinom čiste vode i time umiti oči.

Recept smoothie sa šargarepom:
– 3 šargarepe;
– 1 jabuka;
– 20 ml soka pšenične trave;
– 100 ml vode ili jogurta po želji.

Piše: Vanja

Be the first to comment

Leave a Reply