Prolećni karneval mališana PU “Bambi”

Više od 500 mališana PU Bambi, predstavilo je svoje kreativne i šarene kostime na karnevalu, koji je održan juče na stadionu Milan Sredanović u Kuli. U lepoj atmosferi, uz druženje i igru, deca su poslala jasnu poruku o važnosti očuvanja životne sredine. Predstavili su se vrtići Bubamara, Sunčica, Maslačak i Kolibri, a za program u sklopu kojeg su izvedene muzičke numere i eko poruke, pobrinuli su se vaspitači ove ustanove. Maskenbalu je prethodio defile mališana ulicama grada.

Vaspitač i organizator ove manifestacije, Dragana Latinkin, ističe da se ovoga puta tradicinalni prolećni festival povodom Svetskog dana zaštite životne sredine održao u ponedeljak, 10. juna zbog loših vremenskih uslova koji su obeležili prethodni period.

„Ono što je važno je da deca kroz zanimljiv program i aktivnosti uče koliko je važna čista i zdrava okolina, kao i da su poslali poruku roditeljima ali i svim građanim našeg grada da vodimo zajedničku brigu o zaštiti životne sredine“, rekla je Dragana Latinkin.

Vrtići Kolibri, Sunčica, Maslačak i Bubamara dodelili su „Zeleni list“, priznanje za očuvanje životne sredine, organizacijama i pojedincima koji su se istaklu na ovom polju. Ovo priznanje je dobila Turistička organizacija opštine Kula za razne programe i manisetacije koje uspešno organizuje tokom čitave godine, Zoran Mrkajić, rukovodilac „Čistoće“ u JKP Komunalac Kula, koji je pomagao uređenju dvorišta vrtića „Kolibri“, Nacionalni Savet Mađara na poklonima u vidu dečijih rekvizita vrtiću Maslačak, kao i ženski odbojkaški klub „Hajduk“ iz Kule za organizaciju prve Dečije olimpijade u Kuli.

Izvor: kula.rs

Be the first to comment

Leave a Reply