Prostor moli vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju zbog izgradnje kružnog toka

JKP „Prostor“ Sombor kao upravljač opštinskih puteva i ulica u gradu i naseljenim mestima, obaveštava da su počeli radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja na ukrštaju ulica Filipa Kljajića, Josipa Pančića i ulice Svetog Save, u Somboru.

Predmetna raskrsnica ima značajno saobraćajno opterećenje, sa naročito izraženim tokovima između ulica Filipa Kljajića-jugoistočni krak i ulice Josipa Pančića. Već složenu saobraćajnu sliku dodatno komplikuje značajan broj autobusa na najopterećenijem saobraćajnom toku. U postojećem stanju ovaj problem je delimično rešen otvaranjem trake za desno skretanje iz ulice Josipa Pančića u ulicu Filipa Klajića, ali izražena leva skretanja iz suprotnog smera, koja su i inicijator problema u raskrsnici su ostala nerešena.

Postojeće rešenje, sa aspekta bezbednosti, predstavlja kritičnu zonu u ovom delu saobraćajne mreže što zahteva projektovanje adekvatnijeg projektnog rešenja.

Prema rečima Gorana Nonkovića direktora upravljača puta JKP “Prostor” Sombor, kružnom raskrsnicom se pozitivno utiče na bezbednost saobraćaja, jer se brzine u zoni raskrsnice neminovno smanjuju, što bitno utiče na povećanje bezbednosti saobraćaja i ubrzava njegov tok.

Za vreme izvođenja radova na izgradnji nove kružne raskrsnice, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija za vođenje saobraćaja alternativnim pravcima, a po Projektu privremene saobraćajne signalizacije izrađene od strane “DP-ing” DOO iz Novog Bečeja.

U cilju bezbednosti saobraćaja, bržeg toka saobraćaja i nesmetanog izvođenja radova na izgradnji nove kružne raskrsnice, upravljač puta moli vozače da u potpunosti poštuju novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju i koriste alternativne pravce.

Izvor: JKP Prostor Sombor

Be the first to comment

Leave a Reply