Sastojci:
- 110 g badema
- 75 g grubo iseckanog indijskog oraha
- 50 g krupno iseckanog rendanog kokosa
- 40 g semena suncokreta
- 30 g kokosovog ulja
- 40 g meda
- 1 kašičica kokosovog šećera
- 2 kašike namaza od badema
- 30 g putera
- 2 kašičice vanile
- 20 g kakaoa
Za čokoladni preliv:
- 30 g čokolade
- 100 g crne čokolade
- 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema:
Stavite bademe, indijski orah, kokos i suncokretove semenke u rernu dok ne porumene. U šerpu pomešajte kokosovo ulje, puter, puter od oraha, med i vaniliju i kuvajte dok se dobro ne sjedini.
Skinite sa vatre i umešajte mešavinu prženih oraha i kakaoa. Pomoću zadnje strane kašike utisnite smešu u obložen pleh. Stavite u frižider da se stegne najmanje sat vremena, pa izvadite i isecite na željene komade.
Priprema čokolade:
Otopite čokoladu i kokosovo ulje zajedno u mikrotalasnoj peći ili na šporetu. Dodajte proteinski prah i dobro promešajte. Sipajte čokoladu preko šipki.
Ostavite da se ohladi u frižideru.
Prijatno!