Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Proteinski mafini sa jajima

Proteinski mafini sa jajima

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g ovsenog brašna (ili opciono 50 g proteina i 150 g ovsenog brašna)
  • 100 g grčkog jogurta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica origana ili sušenog bosiljka
  • Prstohvat soli
  • 50 g rendanog sira (feta, parmezan ili drugi po izboru) + 20 g za posipanje
  • 100 g seckanog povrća po izboru (npr. paprika, brokoli, spanać ili tikvice)
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga obložiti papirnim korpicama ili ga namazati uljem. U velikoj posudi, umutite jaja. Dodajte grčki jogurt i maslinovo ulje, pa sve dobro promešajte.

U drugoj posudi, pomešajte ovseno brašno, prašak za pecivo, origano i so.

Polako dodajte suve sastojke u mokre, mešajući sve dok se dobro ne sjedine. Na kraju dodajte seckano povrće i rendani sir.

Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, punite ih do 2/3 visine i pospite sa ostatkom sira.

Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suva.

Ostavite mafine da se ohlade u kalupu nekoliko minuta, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: