Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g ovsenog brašna (ili opciono 50 g proteina i 150 g ovsenog brašna)
- 100 g grčkog jogurta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica origana ili sušenog bosiljka
- Prstohvat soli
- 50 g rendanog sira (feta, parmezan ili drugi po izboru) + 20 g za posipanje
- 100 g seckanog povrća po izboru (npr. paprika, brokoli, spanać ili tikvice)
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga obložiti papirnim korpicama ili ga namazati uljem. U velikoj posudi, umutite jaja. Dodajte grčki jogurt i maslinovo ulje, pa sve dobro promešajte.
U drugoj posudi, pomešajte ovseno brašno, prašak za pecivo, origano i so.
Polako dodajte suve sastojke u mokre, mešajući sve dok se dobro ne sjedine. Na kraju dodajte seckano povrće i rendani sir.
Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, punite ih do 2/3 visine i pospite sa ostatkom sira.
Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suva.
Ostavite mafine da se ohlade u kalupu nekoliko minuta, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Prijatno!