Protivgradni strelci potpisali ugovore za predstojeću sezonu

Danas je u sali Opštinskog veća pomoćnik predsednika opštine Odžaci Andrija Hajdu održao sastanak sa predstavnicima Radarskog centra Bajša. Sastanku su prisustvovali i strelci koji su tim povodom potpisali ugovore o angažovanju i obavili obavezan lekarski pregled.
Na teritoriji opštine Odžaci postoji devet stanica protivgradne zaštiite kao i po dva strelca na svakoj stanici.
Prema rečima pomoćnika predsednice opštine Odžaci Andrije Hajdu, kako bi sezona koja počinje 15.aprila dočekana spremna, počelo se sa pripremama i redovnom kontrolom kako strelaca tako i protivgradnih stanica. Pored toga, istakao je i odličnu saradnju sa saradnicima iz Radarskog centra Bajša, kao i sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu koji izdvaja značajna sredstva za pomoć u protivgradnoj zaštiti, te da je i ove godine iz budžeta izdvojeno milion i po dinara, koliko i u 2018. godini, a sve u cilju nabavke dovoljnog broja protivgradnih raketa.
Prošle godine je opština Odžaci nabavila 77 protivgradnih raketa, iz predhodne godine je preneto 2 rakete, a u toku protekle godine ispaljeno je 33 rakete.
Šef Radarske stanice Bajša Miodrag Stojanović istakao je da je saradnja sa opštinom Odžaci izuzetna, kako i da su svi nedostaci koji su zabeleženi na terenu u rekordnom roku otklonjeni.
Prošla sezona bila je vrlo nestabilna, zabeležen je veliki broj izlazaka strelaca, ali šteta koja je nastala ulazi u projektovane efekte dejstva protivgradne odbrane – istakao je Stojanović.

Be the first to comment

Leave a Reply