Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Provereno dobra kombinacija kokosa i čokolade

Baunti - recept

Domaći baunti

Sastojci:

• 200 g kokosa
• 100 g mleka u prahu
• 100 g šećera u prahu
• 100 ml slatke nemućene pavlake
• 200 g zasladjenog kondenzovanog mleka
• 300 g kvalitetne mlečne čokolade

Priprema:

Promešajte sve suve sastojke, pa u činiju sipajte nemućenu slatku pavlaku, a potom i zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu možete umesiti ručno, da se sve lepo poveže i sjedini, pa ostavite u frižideru bar nekih sat vremena kako bi se stegla i bila pogodna za pravljenje oblika po želji.

Oblikovane čokoladice opet vratite dodatno u frižider na neko vreme jer ćete ih lakše i lepše prelivati čokoladom.

Nakon toga, istopite 300 grama kvalitetnije mlečne čokolade ili kombinaciju mlečne i “noissete” kojom ćete prekriti čokoladice.

U istopljenu i prohlađenu čokoladu dodati jednu do dve kašike ulja, promešati, pa uz pomoć viljuške zaroniti čokoladice. Lupkanjem viljuške o ivicu činije otresite višak čokolade, pa ih ređajte na neki poslužavnik koji ste obložili pek papirom. Vratite ih na pola sata u frižider kako bi se lepo stegle.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: