Domaći baunti
Sastojci:
• 200 g kokosa
• 100 g mleka u prahu
• 100 g šećera u prahu
• 100 ml slatke nemućene pavlake
• 200 g zasladjenog kondenzovanog mleka
• 300 g kvalitetne mlečne čokolade
Priprema:
Promešajte sve suve sastojke, pa u činiju sipajte nemućenu slatku pavlaku, a potom i zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu možete umesiti ručno, da se sve lepo poveže i sjedini, pa ostavite u frižideru bar nekih sat vremena kako bi se stegla i bila pogodna za pravljenje oblika po želji.
Oblikovane čokoladice opet vratite dodatno u frižider na neko vreme jer ćete ih lakše i lepše prelivati čokoladom.
Nakon toga, istopite 300 grama kvalitetnije mlečne čokolade ili kombinaciju mlečne i “noissete” kojom ćete prekriti čokoladice.
U istopljenu i prohlađenu čokoladu dodati jednu do dve kašike ulja, promešati, pa uz pomoć viljuške zaroniti čokoladice. Lupkanjem viljuške o ivicu činije otresite višak čokolade, pa ih ređajte na neki poslužavnik koji ste obložili pek papirom. Vratite ih na pola sata u frižider kako bi se lepo stegle.
PRIJATNO!