Prve medalje za kajak klub Sombor

U Bačkoj Palanci je u periodu od 5. do 8. avgusta održano Otvoreno Prvenstvo Vojvodine u kajaku i kanuu. Bilo je prijavljeno 20 klubova, a preko 260 takmičara se borilo u raznim disciplinama za najsjajnije odličje.
Takmičar Zoltan Ham iz Kajak kluba “Sombor” u konkurenciji seniora u disciplini K-1 500 m je zauzeo drugo mesto, dok se u K-1 200 m okitio zlatnom medaljom.

U trci na 500m Zoltan je zbog nepažnje ispustio najsjajnije odličje u samom finišu trke. Naime, u poslednjih dvadeset metara ga je prestigao takmičar Stojkov Luka iz Kajak kluba “Bečej”, treći kroz cilj je prošao Subotić Mihailo iz Kajak kluba “Zorka”, Šabac.

Rezultati na 500m:

Stojkov Luka, vreme: 1:45.615
Ham Zoltan, vreme: 1:45.753
Subotić Mihailo, vreme: 1:47.167

U najbržoj disciplini naš takmičar nije dozvolio iznenađenje te je od starta trke diktirao tempo i kao prvi prošao kroz cilj ispred Stanivuković Nemanje (Kajak klub “Filip Višnjić”, Višnjićevo) i Vrdoljak Stefana (Kajak klub “Val”, Sremska Mitrovica)

Rezultati na 200m:

Ham Zoltan, vreme: 36.038
Stanivuković Nemanja, vreme: 36.186
Vrdoljak Stefan, vreme: 36.724

Kako su ovo prve medalje sa većih takmičenja, ostaje nam da čestitamo našem takmičaru Zoltanu Hamu i njegovom treneru Antoniji Nađ Kosanović na velikom uspehu te poželimo puno sreće u budućnosti i da nastave sa promocijom našeg kluba na nabolji mogući način.

Izvor: SSGS

Be the first to comment

Leave a Reply