Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Prženi losos sa aioli sosom

Przeni losos

Sastojci:

  • 800g lososa (komad ili fileti)
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • Ulje za prženje
  • So

Za aioli sos:

  • 100g posnog majoneza
  • Bosiljak (po ukusu)
  • 2 čena belog luka (sitno seckana)
  • Limunov sok (po ukusu)
  • Biber i so (po ukusu)

Priprema:

Operite i osušite losos, a zatim ga uvaljajte u brašno, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte majčinu dušicu. U tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi.

Pržite losos u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju s obe strane. Ovo obično traje oko 4-5 minuta s obe strane, zavisno o debljini fileta.

Izvadite prženi losos iz tiganja i stavite ga na topli tanjir.

Za aioli sos, pomešajte posni majonez, sitno seckani beli luk, bosiljak, limunov sok, biber i so. Prilagodite količinu limunovog soka, bibera i soli prema svom ukusu.

Poslužite prženi losos sa pripremljenim aioli sosom.

Ukrasite jelo svežim biljem ili kriškama limuna pre serviranja.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: