Sastojci:
- 800g lososa (komad ili fileti)
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice majčine dušice
- Ulje za prženje
- So
Za aioli sos:
- 100g posnog majoneza
- Bosiljak (po ukusu)
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
- Limunov sok (po ukusu)
- Biber i so (po ukusu)
Priprema:
Operite i osušite losos, a zatim ga uvaljajte u brašno, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte majčinu dušicu. U tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi.
Pržite losos u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju s obe strane. Ovo obično traje oko 4-5 minuta s obe strane, zavisno o debljini fileta.
Izvadite prženi losos iz tiganja i stavite ga na topli tanjir.
Za aioli sos, pomešajte posni majonez, sitno seckani beli luk, bosiljak, limunov sok, biber i so. Prilagodite količinu limunovog soka, bibera i soli prema svom ukusu.
Poslužite prženi losos sa pripremljenim aioli sosom.
Ukrasite jelo svežim biljem ili kriškama limuna pre serviranja.
Prijatno!