Sastojci:
• 700 grama kuvanog pirinča
• 70 grama smrznutog graška
• 3 čena belog luka
• 3 kašike putera
• 3 kašike soja sosa
• 2 šargarepe
• 2 jaja
• 1 mali luk
• ½ kašičice susamovog ulja
• so i biber
Priprema:
U većem tiganju zagrejte jednu kašiku putera, a zatim ispecite jaja na umućenim jajima. Izvadite pržena jaja iz tiganja i ostavite na stranu. U istom tiganju zagrejte drugu kašiku putera i propržite luk i šargarepu koje ste iseckali na manje komade. Propržite sve zajedno sa malo soli i bibera oko četiri do pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani beli luk i sve zajedno dinstajte još pola minuta. Na jednu stranu tiganja stavite povrće, a na drugu istopite poslednju kašiku putera. U tiganj dodajte kuvani pirinač, smrznuti grašak, soja sos i susamovo ulje i sve pomešajte sa povrćem. Pržite na jakoj vatri oko tri minuta dok pirinač „popije“ sve ukuse i postane hrskav. Vratite jaja u tiganj, sve zajedno izmešajte i poslužite. Ukrasite komadićem mladog luka.
Prijatno!