Sastojci:
- 8 komada lignji
- 8 kriški feta sira
- 8 listova dimljene slanine
- 5 čena belog luka
- 4 lista svežeg origana
- So – po ukusu
- Biber – po ukusu
- 4 kriške limuna
- 150 ml maslinovog ulja
Priprema:
Lignje dobro očistiti i oprati, zatim pripremiti marinadu od maslinovog ulja, izgnječenog belog luka i sitno seckanih listića origana, potom dodajte so i biber. Lignje potopiti u marinadu oko pola sata.
Zatim lignje pažljivo napuniti kriškama feta sira koje smo prethodno umotali u dimljenu slaninu. Krajeve možete probosti čačkalicom kako punjenje ne bi iscurelo. Pre pečenja, pažljivo zasečemo nožem jednu stranu lignji na par mesta.
Lignje pecite u tiganju, i to oko 5-6 minuta svaku stranu, taman da porumeni. Služite ih sa kriškama limuna, ili sa barenim krompirom.
Prijatno!