Sastojci:
- 6 crvenih paprika
- malo ulja za mazanje
- so
Za nadev:
- 2 jaja
- 100 g mlevenog mesa
- 100 g sira
- 50 g kačkavalja
- prstohvat soli, bibera i peršuna
- 6 kriški paradajza
Priprema:
Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suvu posudu za pečenje.
Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja. Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
Prijatno!