Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Punjeni opanci

punjeni opanci

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika
  • malo ulja za mazanje
  • so

Za nadev:

  • 2 jaja
  • 100 g mlevenog mesa
  • 100 g sira
  • 50 g kačkavalja
  • prstohvat soli, bibera i peršuna
  • 6 kriški paradajza

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suvu posudu za pečenje.

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja. Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: