Sastojci:
• 1 celo pile
• 3 kriške hleba
• 200 grama pečenice
• 200 grama šampinjona
• 2 kašike masti
• 1 glavica luka
• 2 čena belog luka
• pola šoljice mleka
• so, biber
• 500 grama krompira
Priprema:
Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.
Prijatno!