Sastojci:
• 200 grama seckane bele čokolade
• 100 mililitara slatke pavlake
• 100 grama kokosovog brašna
• 50 grama krem sira
• 5 jagoda srednje veličine
• 50 grama kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Priprema:
Operite, očistite i iseckajte jagode na male komadiće. Slatku pavlaku zagrejte na srednje jakoj vatri dok ne provri, pa je prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pomešajte kokosovo brašno i krem sir i prekrijte plastičnom folijom. Stavite smešu u frižider na 1 sat. Kašičicom zahvatite smesu, poravnajte je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama formirajte kuglu i uvaljajte je u kokosovo brašno. Kuglice stavite u frižider i izvadite ih 10 minuta pre serviranja da omekšaju.
Napomena:
Poželjno je da se jagode pre pripremanja kuglica ohlade kako ne bi puštale sok tokom oblikovanja. Umesto jagoda, možete koristiti drugo voće (maline, borovnice, kupine).
Prijatno!