Raspisan medijski konkurs u opštini Kula

Predsednik opštine Kula raspisuje javni konkurs za sufinansiranje projekata sredstvima iz budžeta opštine Kula u cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini.

PREDMET KONKURSA

Javni konkurs se raspisuje za projekte iz oblasti javnog informisanja koji se realizuju u 2017. godini, za koje su obezbeđena sredstva Odlukom o budžetu opštine Kula za 2017.godinu (Službeni list opštine Kula broj 40/2016), u iznosu od 1.200.000,00  dinara, i to za:

– projekte proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana opštine Kula, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih, razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana opštine Kula za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije;

Sredstva će se dodeljivati u skladu sa Uredbom o pravilima za dodelu državne pomoći („Službeni glasnik RS“, br. 13/10, 100/11, 91/12, 37/13, 97/13 i 119/14), po pravilima za Državnu pomoć male vrednosti (de minimis državna pomoć).

Be the first to comment

Leave a Reply