Sastojci:
- 2 lista oblande
- 7 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Za fil:
- 7 žumanaca
- 140 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 5 kašika skuvane kafe i proceđene
- 200 g putera
Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte mlevene orahe i sve izmešajte.
Podelite smesu napola, pa premažite svaki list oblande.
Pecite na 180 stepeni između 10 i 12 minuta dok blago ne porumene.
Za fil ulupajte žumanca sa šećerom. Mutite dok ne postane penasto i svetlije boje.
Kuvajte na pari 10 minuta, pa dodajte izlomljenu čokoladu i kafu. Kad se čokolada istopi, sklonite s vatre i uz povremeno mešanje sačekate da se ohladi.
Puter umutite penasto i umešajte ga u fil.
Presecite oblande po sredini da dobijete 4 lista. Namažite tri lista filom (malo ostavite sa strane) i stavite odozgo četvrti list. Preko stavite pek-papir i blago opterećenje da se oblande lepo zalepile.
Ostavite preko noći u frižideru, a sutradan premažite ostatkom fila te pospite orasima.
Isecite i poslužite.
Prijatno!