Juče ste nešto pržili za ručak, a taj miris je i dalje u vazduhu.
Nije neuobičajeno da se miris kuvanja oseti u kuhinji, ali i celoj kući dugo vremena nakon što ste obrok pripremali, posebno ako se radi o ribi, kupusu ili pohovanom mesu.
Dobra je vest da postoje jednostavna rešenja u obliku prirodnih sastojaka koje možete sami napraviti u nekoliko minuta.
Napravite osveživač vazduha
Potrebno je:
- 400 ml vode
- 1 kašika sode bikarbone
- 15 kapi ulja limuna
- Bočica s raspršivačem
Sve dobro pomešajte u bočici i to ponovite pre svake upotrebe. Jednostavno pošpricajte tepih ili krevet kako bi se neutralizovali mirisi.
Napravite prah za neutralizaciju mirisa
Tepisi i prekrivači će najlakše upiti mirise iz okoline, pa ako ih odmah ne rešite, ostaće duže nego što želite. Sprej vam neće pomoći ako imate velike tepihe, pa je puno lakše koristiti ovaj prah koji će jednako dobro delovati na neutralizaciju mirisa iz doma:
Što vam je potrebno:
- 200 g sode bikarbone
- 15 kapi esencijalnog ulja lavande ili limuna
- Posuda s poklopcem u kojem ste izbušili sitne rupice
Pomešajte sve sastojke i stavite u posudu. Posipajte po tepihu i ostavite da stoji 15 minuta pa usisivačem sve ostatke pokupite.
Preuzeto: Srbija Danas