fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Rešite se podočnjaka prirodnim putem

Podočnjaci predstavljaju ogledalo našeg zdravlja, načina života i rutine. Podočnjaci „napadaju“ i kako žene tako i muškarce. Neki od faktora koji su glavni za nastanak podočnjaka su manjak sna, prekomerni rad pred računarom, mentalni stres, fizički stres, nezdrava ishrana, hormonske promene. Svi ovi faktori dovode do toga da izgledamo umorno, iscrpljeno, staro. Kozmetičke kuće su na tržiste „izbacile“ neke proizvode koji otklanjaju faktore koji dovode do stvaranja podočnjaka. Ljudi koji nemaju osetljivu kožu mogu se prepustiti čarima kupovnih kozmetičkih proizvoda, ali oni koji imaju osetljivu kožu mogu pokušati sa kućnim receptima koji će vam pomoći da se rešite ovog dosadnog problema. Ulje badema je odličan prirodni sastojak koji se preporučuje za osetljivu kožu oko očiju. Zajedno sa uljem badema možete koristiti i vitamin E. Pre nego što odete na spavanje blagim pokretima utrljajte malo bademovog ulja ispod očiju, ulje neka tokom noći uđe u kožu, a ujutru se umijte hladnom vodom. Ako niste za ulje, u tom slučaju naš sledeći predlog je krastavac. Krastavac ima umirujući i osvežavajući efekat. Isecite krastavac na debele kolutove i rashladite ih u frizideru oko pola sata. Kolutove krastvca držite na očima oko 10 minuta, a zatim isperite vodom. Ovaj postupak ponavljajte dva puta dnevno u toku sedam dana. Potom, u borbi protiv podočnjaka sirovi krompir može biti od velike pomoći. Izrendajte krompir, sirov sok izdvojite, natopite vatu sa njim i stavite na oči. Držite oko 10 minuta na zatvorenim kapcima. Ovaj postupak ponavljajte jednom ili dva puta dnevno nekoliko nedelja. Potom, kesice zelenog čaja mogu pomoći ako ih stavite u frižider da se ohlade, zatim ih stavite na kapke, držite na očima oko 15 minuta, nakon skidanja kesica sa očiju, umiti se hladnom vodom. Ovaj postupak ponavljajte u toku nekoliko nedelja, pazeći da vam sok od čaja ne uđe u oči.

Piše: Mirjana Đerić

Tagovi:
Pročitajte još: