Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Riba punjena povrćem

Riba punjena povrćem

Sastojci:

  • 2 veće morske ili rečne ribe po izboru (skuša, smuđ, pastrmka)
  • 1 kg krompira
  • 300 g šargarepe
  • 250 g smrznutog graška
  • 2-3 manje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke
  • Veza peršuna
  • 3-4 kašike ulja
  • Limun (po želji)
  • Biber, so (po ukusu)
  • Pomorandža (za dekoraciju)

Priprema:

Svo povrće (krompir, šargarepu, crni i beli luk) operite i oljuštite. Krompir i crni luk isecite na kockice, a šargarepu na krugove. U velikoj posudi pomešajte iseckano povrće sa smrznutim graškom, seckanim belim lukom i sitno iseckanim peršunom. Dodajte suvi povrtni bujon, so, biber i 2-3 kašike ulja. Dobro promešajte da se povrće ujednačeno začini.

Ribu očistite, operite i odstranite glave. Posolite unutrašnjost riba i napunite ih pripremljenim povrćem. Poređajte punjene ribe u posudu za pečenje. Prelijte ih sa preostalim uljem, a preko njih rasporedite ostatak povrća iz filovanja.

Narezane kolutove pomorandže rasporedite po ribi i povrću za dodatnu svežinu i aromu.

Posudu prekrijte aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C.

Pecite oko 60 minuta. Pred kraj pečenja (oko 10 minuta pre nego što završite), uklonite foliju, pojačajte temperaturu na 200°C i zapecite da riba i povrće porumene.

Kada je riba lepo pečena i povrće omekšalo, izvadite iz rerne i poslužite toplo.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: