Sastojci:
- 5 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, izgnječenog
- 2 kašike soka od limuna
- Malo sveže naseckanog peršuna
- So i biber po ukusu
- 300g fileta pastrmke
- 600g krompira, oljuštenog i iseckanog na kolutove
- 1 crveni luk iseckan na kolutove
- 500ml pavlake za kuvanje
- 100g rendane gaude
Priprema:
Pripremiti marinadu od ulja, belog luka, limuna, peršuna, soli i bibera pa premazati ribu i ostaviti je po strani. Krompir staviti da se bari u posoljenoj vodi, dok ne omekša (desetak minuta).
U pekač poređati polovinu krompira na dno sa polovinom crvenog luka, preko polegnuti ribu i preliti polovinom pavlake za kuvanje.
Poređati preostali krompir i crveni luk, zaliti ostatkom pavlake za kuvanje, posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti kačkavaljem i peršunom pa peći na 200 C do 30 minuta.
Služiti toplo uz limun.
Prijatno!