Sastojci:
- 3 kašike maslaca
- Malo brašna
- 2 filea ribe (po izboru)
- 4-5 kašike soka od limuna
- So i biber po ukusu
Tortilje:
- 1 šolja ajzberg salate
- 1 paradajz iseckan na kockice
- 1 šoljica rendanog sira
- 1/4 pakovanja senfa
- 2 kašike meda ili po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi otopite maslac. Ribu uvaljajte u brašno sa obe strane. Stavite u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu i pržite sa jedne strane 3-4 minuta.
Preko gornje strane pospite kašiku limuna, okrenite i pržite još 2-3 minuta.
Tortilje kratko stavite na topao tiganj da ih zagrejete, a zatim ih prebacite na tanjir. Na toplu tortilju stavite salatu, paradajz, sir i ribu iseckanu na komadiće i odložite dok napravite sos.
Priprema sosa:
U manjoj posudi pomešajte senf, med, sok od limuna, so i biber. Po potrebi dodajte još začina. Pospite preko takosa i odmah služite.
Riba koju ne pojedete može da stoji u frižideru i do 3 dana, dok sos, ukoliko je adekvatno upakovan i zatvoren može da stoji i nedelju dana u frižideru.
Prijatno!