Sastojci:
- 300 g pilećeg filea, iseckanog na kockice
- 2 srednje tikvice, iseckane na kockice
- 1 šolja pirinča
- 1 crveni luk, iseckan
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1,5 l pileće supe
- 1 dl belog vina
- 50 g parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- crni biber
- so
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju (1 kašika) dinstajte kockice piletine nekoliko minuta dok ne promene boju. Kad piletina bude pečena, ostavite je sa strane. Zagrejte drugu kašiku maslinovog ulja te dinstajte nekoliko minuta tikvice dok ne omekšaju. Kad su dinstane, ostavite tikvice sa strane zajedno sa pilećim kockicama.
U dubokom tiganju zagrejte zadnju kašiku maslinovog ulja i maslaca, a potom dodajte crveni luk i dinstajte ga nekoliko minuta. Dodajte i beli luk, dinstajte jedan minut pa dodajte i pirinač. Pirinač dinstajte oko dva minuta dok ne postane poluprovidan.
Sipajte belo vino i mešajte dok ne ispari. Zatim dodajte jednu po jednu kutlaču pileće supe uz mešanje. Za to je potrebno oko 20 minuta dok rižoto ne postane kremast.
Kad pirinač bude skuvan, dodajte tikvice i piletinu, narendajte parmezan i začinite sa solju i biberom po ukusu.
Prijatno!