Sastojci:
- 900 g mlevene govedine
- 1 veliki crni luk
- 1 zelena paprika
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vuster sosa
- 2 velika jaja
- 45 g zobenih pahuljica (može i ovsene)
- so, biber
- 10-12 slanine u trakama
Za premaz:
- 70 ml kečapa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica začinske paprike
Priprema:
Tepsiju obložite trakama slanine tako da se malo preklapaju. U činiji pomešajte meso, sitno seckani crni luk, papriku, beli luk, vuster sos, jaja, ovsene pahuljice, so i biber. Ako su pahuljice krupne, usitnite ih u blenderu ili mlinu za kafu. U činijici pomešajte kečap, smeđi šećer i začinsku papriku.
Slaninu u kalupu premažite sa dve kašike smese sa kečapom, pa smesu s mesom utisnite u kalup da se napuni i lepo povravnajte. Presavijte slaninu koja visi preko vrha kalupa.Izvrnite tepsiju s mesom na pleh obložen pek-papirom. Proverite da li je meso lepo upakovano u slaninu.
Pecite u rerni 50 minuta na 175 °C. Izvadite ga, prekrijte preostalom mešavinom kečapa i vratite u rernu na još 20 minuta.
Pre sečenja ostavite da odstoji 10 minuta.
PRIJATNO!