Sastojci:
- 3 zrele banane
- 140g šećera
- 3 jaja
- 2 kašičice vanila ekstrakta ili 1 vanilin šećer
- 60g putera sobne temperature
- 100g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
Za fil:
- 100g prah šećera
- 250g krem sira
- 60g putera
- 1 kašičica vanile
Priprema:
Izgnječiti banane, dodati šećer, jaja, vanilu i puter i dobro umutiti. Na kraju umešati brašno izmešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa izmešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
Pripremljenu smesu izručiti u pleh dimenzija 28x39cm ili sličan postavljen papirom za pečenje i poravnati. Peći u unapred zagrejanoj rerni na 190 stepeni, 12-14 minuta.
Ispečenu koru prevrnuti na drugi papir za pečenje, pa pažljivo odlepiti onaj sa kojim se kora pekla. Sada koru urolati zajedno sa novim papirom i ostaviti da se prohladi dok ne postane mlako. Izmešati prah šečer sa krem sirom i omekšanim puterom, dodati vanilu i dobro izmešati. Razviti koru, premazati pripremljenim filom, pa zarolati, kako bi se formirao rolat.
Pripremljeni rolat uviti u papir u kome se nalazilo i ostaviti u frižider da se sasvim ohladi i stegne, pa ga seći na parčad željene veličine.
Prijatno!