Sastojci:
- 5 jaja
- 180 g bademovog brašna
- 15 g šećera
- 180 g šećera za glazuru
- 300 g brašna
- 75 g rastopljenog maslaca
- 8 belanaca
- 180 g Nutelle
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 °C.
Pomešajte brašno, 5 jaja, bademovo brašno i šećer. Umutite belance ručnim mikserom, polako dodajući šećer u prahu dok smesa ne postane čvrsta. Dodajte sve u smesu s brašnom. Polako dodajete rastopljeni maslac.
Testo položite na dva pleha obložena papirom za pečenje i pecite od 6 do 8 minuta. Izvadite oba pleha iz rerne i ostavite biskvite da se hlade 2 minuta.
Svaki biskvit okrenite naopako na kuhinjsku krpu posutu brašnom. Pažljivo uklonite papir za pečenje. Svaki biskvit zarolajte u krpu i pustite da se ohladi
Biskvit razmotajte i premažite polovinu Nutellom po površini. Ponovo zarolajte svaki biskvit. Preostalu Nutellu premažite preko rolnica i odsecite ivice.
Ukrasite po želji.
PRIJATNO!