Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 400 g mlevenog mesa
- 300 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 2 struka praziluka
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 jaje
- po želji susam
- Ulje po potrebi
Priprema:
Šampinjone krupno sameljite u blenderu. Na malo ulja u tiganju izdinstajte iseckan crni luk i praziluk. Kad omekšaju i postanu staklasti dodajte šampinjone i mleveno meso. Posolite, pobiberite, pa dinstajte još 10 minuta i skinite sa vatre. Uzimajte po jednu koru, uzduž je preklopite i na jedan kraj stavite fil.
Pažljivo i čvrsto zamotajte rolnice i ređajte jednu do druge u pleh obložen pek-papirom. Premažite rolnice umućenim jajetom, pospite sa malo ulja i na kraju susamom.
Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno!