Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 450 gr višnji
- 150 gr mlevene plazme
- 100 gr maslaca
- 100 ml ulja
Za preliv:
- 600 ml vode
- 400 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
Priprema:
U šerpu usuti šećer, vanilin šećer, vodu i limun isečen na kolutove te staviti na vatru. Kuvati 5 minuta od momenta ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. U šerpu staviti maslac, dodati ulje i otopiti na tihoj vatri.
Tri kore premazati mešavinom maslaca i ulja(slagati jednu na drugu i premazivati sve 3 kore). Na treću premazanu koru rasporediti višnje. Zatim naneti mlevenu plazmu, urolati i staviti u pleh koji ste premazali uljem. Postupak ponoviti sa preostalim korama i sastojcima. Oštrim nožem iseći na rolnice. Premazati ih ostatkom maslaca i ulja.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Gotove rolnice izvaditi iz rerne. Odmah ih preliti ohlađenim prelivom. Ostaviti da se dobro ohlade prvo na sobnoj temperaturi, a zatim 2-3 sata hladiti u frižideru.
Prijatno!