Sastojci:
- 900 g krompira
- 300 g sira
- 2 kašike ulja
Za nadev:
- 500 g mlevenog mesa (po izboru)
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 zelene paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica paradajz paste
- malo peršuna
Priprema:
Pleh od rerne obložite pek-papirom i pospite rendanim sirom. Preko poređajte krompir koji ste isekli na tanje kolutove. Posolite i premažite uljem, pa onda pecite u rerni na 200 °C oko pola sata.
Propržite sitno seckani crni luk, dodajte mleveno meso i sitno seckanu papriku. Pred kraj sipajte paradajz sos, paradajz pastu, mleveni beli luk i seckani peršun. Začinite po želji, pa pržite dok ne bude gotovo.
Izvadite krompir iz rerne i pospite preko rendani sir, pa rasporedite mleveno meso, pa opet sir. Urolajte, pospite sirom i seckanim peršunom, pa pecite još 10 minuta na 200 °C.
Prijatno!