Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Rolovano teleće meso

Rolovano teleće meso

Sastojci:

  • 600 g telećih šnicli
  • So
  • Biber
  • Pola kore limuna
  • 150 g šunke
  • 100 g „Edamer“ sira
  • 100 g pršuta
  • 1 supena kašika suncokretovog ulja

Potrebni sastojci za sos:

  • 500 ml jogurta
  • 100 g belog sira
  • 100 g kajmaka
  • Prstohvat soli
  • Pola kore limuna
  • 0,5 kašičice origana

Potrebni sastojci za šufnudle:

  • 500 g sufnudli
  • Voda  
  • Prstohvat soli
  • 1 maslac
  • 1 kašičica origana
  • 1 žumance

Priprema:  

Teleći file raseći tako da bude pogodan za rolovanje, a potom ga usoliti, pobiberiti i narendati koru od pola limuna. Kao prvi sloj stavite šunku, kao drugi „Edamer“ sir u listićima, a zatim urolajte. 

Urolanu teletinu stavite u streč foliju i stegnite ivice. Ostavite je minimum pola sata u frižideru. Kada teletinu izvadite iz frižidera, urolajte je u pršutu uz pomoć streč folije, kao i prvi put. Vratite na još pola sata u frižider. 

Za pečenje koristite vatrostalni pleh, na čije dno je potrebno da sipate ulje, a rolovanu teletinu preko. Pecite pola sata na 200 stepeni.

Skuvajte šufnudle. U tiganj sipajte jogurt i zagrejte polako. Sir izgnječite sa strane, a potom dodajte i njega u tiganj, a zatim dodajte i mladi kajmak. Sve sjedinite, pa dodajte prstohvat soli i narendajte drugu polovinu kore limuna. Dodajte bibera po ukusu i pola kašičice origana.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: