Sastojci:
- 600 g telećih šnicli
- So
- Biber
- Pola kore limuna
- 150 g šunke
- 100 g „Edamer“ sira
- 100 g pršuta
- 1 supena kašika suncokretovog ulja
Potrebni sastojci za sos:
- 500 ml jogurta
- 100 g belog sira
- 100 g kajmaka
- Prstohvat soli
- Pola kore limuna
- 0,5 kašičice origana
Potrebni sastojci za šufnudle:
- 500 g sufnudli
- Voda
- Prstohvat soli
- 1 maslac
- 1 kašičica origana
- 1 žumance
Priprema:
Teleći file raseći tako da bude pogodan za rolovanje, a potom ga usoliti, pobiberiti i narendati koru od pola limuna. Kao prvi sloj stavite šunku, kao drugi „Edamer“ sir u listićima, a zatim urolajte.
Urolanu teletinu stavite u streč foliju i stegnite ivice. Ostavite je minimum pola sata u frižideru. Kada teletinu izvadite iz frižidera, urolajte je u pršutu uz pomoć streč folije, kao i prvi put. Vratite na još pola sata u frižider.
Za pečenje koristite vatrostalni pleh, na čije dno je potrebno da sipate ulje, a rolovanu teletinu preko. Pecite pola sata na 200 stepeni.
Skuvajte šufnudle. U tiganj sipajte jogurt i zagrejte polako. Sir izgnječite sa strane, a potom dodajte i njega u tiganj, a zatim dodajte i mladi kajmak. Sve sjedinite, pa dodajte prstohvat soli i narendajte drugu polovinu kore limuna. Dodajte bibera po ukusu i pola kašičice origana.
Prijatno!