Sastojci:
• 1 veći patlidžan
• 2 veća paradajza
• 100 ml ulja
• soli po ukusu
• 150 gr fra sira, topljenog ili tvrdog, a može i kombinacija više vrsta
• 2 čena belog luka
• peršunov list, svež ili sušen
• listovi spanaća i malo svežeg bosiljka
• malo kisele pavlake
Priprema:
Patlidžan iseći na tanke kriške ali do peteljke. Stisnuti malo rukom peteljku da se listovi rašire. Posoliti i ostaviti 10 minuta da odstoji, da patlidžan ispusti sok i svoju gorčinu. Zatim patlidžan oprati od tog soka i staviti u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Između svakog lista patlidžana staviti kolutove paradajza ( ako volite više može i više od dva da se iseče ), sir i sitno iseckan beli luk. Može se koristiti i beli luk u granulama. Preliti patlidžan sa pola mere ulja i posuti peršunovim listom, bosiljkom ili začinima koje volite.
Peći oko 60 minuta, videćete po listovima da je pečen.
U toku pečenja preliti još jednom patlidžan uljem. Podvući dve spatule ili lopatice za kolače ispod i prebaciti na tacnu ili oval pa kada se prohladi staviti malo kisele pavlake da bude sve sočnije.
Prijatno!