Sastojci:
• 500 g junetine,
• 300 g rukole,
• 300 g paradajza,
• 1 crni luk,
• 1 dl crnog vina,
• 1 kašičica bibera,
• 1 kašičica soli,
• 2 kašike ulja,
• 1 dl soka od pomorandže,
• 1 ljuta papričica,
• 1 lovorov list
Priprema:
Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo.
Ako imate već kuvanu junetinu, spremite sos bez mesa i na kraju dodajte cepkanu kuvanu junetinu i prodinstajte sve dva minuta, da meso poprimi ukuse, pa nastavite sa pripremom recepta. Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu.
U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.
Prijatno!