Sastojci:
- 150 g pilećeg filea, obarenog ili izgrilovanog, hladnog
- 200 ml grčkog jogurta
- 1 srednji krastavac
- 1 limun
- So, biber, beli luk u granulama
- Kašika čija semenki
- Peršun ili mirođija, pola veze
- Pečeni susam za posipanje
Priprema:
Grčki jogurt začiniti solju, biberom i na vrh noža belog luka u granulama, izrendati koricu od celog limuna i dodati sok od polovine limuna, postupno, po ukusu. Dodati polovinu količine sitno iseckanog peršuna ili mirođije i sitno iseckanu piletu, koju je ispečena na grilu. Sve dobro promešati.
Izrendati na krupno rende krastavac, ocediti rukom od soka i dodati u mešavinu, a zatim i čija semenke, pa dobro promešati, bez gnječenja. Posuti odozgo ostatkom peršuna ili mirođije i pečenim susamom.
Salata je najbolja kad odstoji u frižideru barem 2 sata.
Prijatno!