Sastojci:
- 250 g testenine po izboru
- 400 g pilećeg belog mesa
- 2 šake mladog spanaća
- 2 sveže paprike
- 5 čeri paradajza
- malo ljubičastog kupusa
- 10 zelenih maslina bez koštica
- 50 g gorgonzola sira
- maslinovo ulje
- senf
- sirće
- sušeni začini po želji
Priprema:
Marinirajte piletinu u maslinovom ulju i začinima koje volite. Ostavite u marinadi najmanje 30 minuta i pržite na gril tiganju. Pečenu piletinu nemojte odmah seći, ostavite je 15 minuta da ostane unutra dok se ne ohladi i ne ocedi sav sok od mesa. Skuvajte testeninu u posoljenoj kuvanoj vodi. Ocedite i nakon što se potpuno ohladi stavite u veću činiju. Dodajte mladi spanać, narezane paprike i paradajz, narezani kupus, cele masline očišćene od koštica, gorgonzola sir i narezano pečeno pileće meso. Pospite svežim peršunom. Pripremite preliv od maslinovog ulja, senfa, sirćeta i začina koje volite. Preliti preko salate i sve dobro izmešati. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena.
Prijatno!