Sanacija i proširenje parking prostora u uluci Slaviše Vajnera – Čiče

Prostor Sombor, nastavlja s realizacijom usvojenog plana održavanja ulica na teritoriji Grada Sombora.

Započeti radovi u ulici Slaviše Vajnera Čiče predstavljaju dokaz tome. Naime, na osnovu dostavljenih prioritetnih zahteva i na inicijativu predstavnika MZ “Nova Selenča”, započeta je sanacija i proširenje parkinga kod stambenih objekata u ul. S.V.Čiče.

Radovi podrazumevaju popravku postojećih parking mesta, zamenu dotrajalih raster ploča novim i kao najvažnije, proširenje postojećeg parking prostora. Planom je predviđeno da se parking proširi za dodatnih 12 parking mesta.

Uklanjanje stabala, koja bi da su ostala, usled narušenog korenovog sistema zbog specifične konfiguracije terena predstavljala potencijalnu opasnost i time ugrožavala bezbednosti ljud imovine, izvršile su stručne službe JKP “Zelenilo”.

Umesto uklonjenih stabala, posadiće se nova stabla, kada klimatski uslovi budu pogodni za sadnju, tj sa prvim jesenjim danima.

Radove obavljaju radnici “Vojput”-a ad iz Subotice, dok budno oko stručno-tehničkih službi JKP “PROSTOR” Sombora vrši nadzor nad izvođenjem radova.

Završetkom planiranih radova nadamo se da će višegodišnji problem s parkiranjem vozila biti rešen – navodi se u dopisu Prostora.

 

Be the first to comment

Leave a Reply