Saopštenje za javnost povodom radova na uređenju Odžaka

Pomoćnik Predsednika opštine Odžaci Milorad Stanišić je 14.05.2019. godine u sali Opštinskog veća opštine Odžaci održao sastanak sa medijima sa teritorije opštine Odžaci čija je glavna tema bila uređenje i održavanje naseljenog mesta Odžaci. Istakao je da su početkom maja meseca završeni radovi na uređenju parka ispred zgrada Opštinske uprave opštine Odžaci, gde se na raspisanu javnu nabavku javilo Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ iz Sombora. Radovi su koštali 1990000 dinara. Postavljeno je ukupno 1000 m2 tepih trave, 475 dužnih metara zalivnog sistema, oko 200 kvadrata cvetne rasade i oko 120 m2 ukrasnog šljunka. Ceo prostor je pokriven najsavremenijim zalivnim sistemom koji je postavljen u upravnoj zgradi Opštinske uprave, i on će se u toku letnjih meseci uključivati i isključivati po potrebi. Postavljen je senzor koji je programiran da automatski prekida zalivanje ukoliko počne kiša da pada. Zbog obilnih padavina, nismo bili u mogućnosti da pustimo u rad sistem. Sledeća stavka je nabavka benzinske kosačice za održavanje travnjaka- a što se tiče održavanja , JKP iz Sombora će nam asistirati i pružiti neophodnu pomoć.

U bloku C u tzv. ružičnjaku, u narednom periodu će JKP „Usluga“ Odžaci posaditi četinare , kao i cveće na kandelaberima ispred Opštinske uprave. Pored uređenja parka, postavljena su dva urbana mobilijara , odnosno dva dečija igrališta, jedno na torpedu u Odžacima, a drugo u naselju iza mlekare. Na javnoj nabavci je prošlo preduzeće „Eko pro“ iz Gajdobre. Postavljene su po dve duple ljuljaške, dve klackalice i po dve duple njihalice, tako da je i za najmlađe obezbeđen dodatni sadržaj za igru. U Odžacima će biti uređene još neke lokacije na jesen, i trudićemo se da svaku veću površinu, gde imamo veća ulaganja, pokrijemo zalivnim sistemom.

Što se tiče ulice Jurija Gagarina, tokom maja i juna će biti postavljene betonske polulopte, klupe i obzirom na veliki broj zahteva građana, biće postavljene i nove kante za smeće. Takođe je istakao da je u toku je izrada projekta atmosferskog odvođenja voda iz Odžaka. Projektanti su predstavili prezentaciju projekta kojim će biti rešen ceo sistem otvorenih i zatvorenih atmosferskih kanala. Trenutno je najkritičniji deo iza mlekare, i postupaće se u skladu sa prioritetima i konsultacijama sa projektantima. Problem predstavljaju nesavesni pojedinci koji su čak betonirali slivnike za atmosfersku kanalizaciju, a u užem centru Odžaka, oko Sportskog centra , u slivnicima su čak pronalažene i uginule životinje, kao i šut. Problem atmosferskih kanala u Karavukovu je rešen, istakao je Stanišić.

Izvor: odzaci.rs

Be the first to comment

Leave a Reply