Search
Close this search box.

Sataraš

Sataraš

Sastojci:

  • 2 veća crvena luka
  • 4 žute paprike
  • 4 zelene paprike
  • 6 paradajza
  • ulje za prženje
  • so
  • biber

Priprema:

Prvo treba pripremiti paradajze da se kasnije lakše oljušti.

U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela. Kada voda proključa stavite je sa strane, pa u nju staviti paradajz. Ostavite ga u vodi dok se drugo povrće čisti i seče.

Oljuštiti oba crvena luka, pa ih iseći na režnjeve. Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike. Zatim izvaditi paradajz iz vode, pa ga oljuštiti i iseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.

Staviti luk i pržiti ga oko 10 minuta na srednje jakoj temperaturi uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da se krčka 15 minuta. U posudu sipati iseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da se kuva oko 30 minuta. Za to vreme tečnost u satarašu će se redukovati.

Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još pet minuta.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: