Sastojci:
- 2 veća crvena luka
- 4 žute paprike
- 4 zelene paprike
- 6 paradajza
- ulje za prženje
- so
- biber
Priprema:
Prvo treba pripremiti paradajze da se kasnije lakše oljušti.
U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela. Kada voda proključa stavite je sa strane, pa u nju staviti paradajz. Ostavite ga u vodi dok se drugo povrće čisti i seče.
Oljuštiti oba crvena luka, pa ih iseći na režnjeve. Zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike. Zatim izvaditi paradajz iz vode, pa ga oljuštiti i iseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.
Staviti luk i pržiti ga oko 10 minuta na srednje jakoj temperaturi uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da se krčka 15 minuta. U posudu sipati iseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da se kuva oko 30 minuta. Za to vreme tečnost u satarašu će se redukovati.
Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još pet minuta.
Prijatno!