Pileća krilca u teriayki sosu
Sastojci:
za 4 osobe
• 1,5 kg pilećih krilaca
Za marinadu:
• 1 šolja vode
• 1 šolja soja sosa
• 1/2 šolje meda
• 1/2 šolje smeđeg šećera
• 1/4 šolje jabukovog sirćeta
• 1/4 šolje ulja
• 4 – 5 čenova pasiranog belog luka
• 1 kašičica đumbira u prahu
Napomena: mera šolje odnosi se na šolju od 250 ml
Priprema:
U većem sudu pomešajte sve sastojke za marinadu. Krajnje delove krilaca odsecite i bacite. Krilca pomešajte sa marinadom, da pokrije sve komade, pokrijte i ostavite u frižider najmanje 1 sat.
Ugrejte rernu na 175 stepeni. Plići sud za pečenje premažite uljem i u jednom redu poređajte krilca, kožom prema dole. Pokrijte folijom i pecite pola sata.
U šerpici ukuvajte marinadu da postane srednje gusta. Sklonite foliju, okrenite krilca i premažite ih marinadom. Pecite 30 – 45 minuta, uz premazivanje još 2 puta, na 15 minuta. Površina treba da bude fino karamelizovana i lepljiva.
Poslužite vruće.
PRIJATNO!