Sela pokazala najveću inicijativu, realizacija projekta kreće iz Prigrevice

Nakon završenog prvog kruga glasanja, gde su građani opštine Apatin imali priliku da predlože projekte koji bi želeli da se realizuju u njihovoj mesnoj zajednici iz sredstava prikupljenih od poreza na imovinu, izdvojeno je šest projekata od kojih se u drugom krugu glasalo za jedan.

Kroz anketu u okviru projekta „Reforma poreza na imovinu“ opština Apatin je sprovela glasanje gde je preko 2500 građana uzelo učešće između 6 projekata koji su bili najinteresantniji u prvom krugu. Ono što je interesantno je da su prva tri projekta kandidovani ispred sela apatinske opštine. Najviše glasova je dobio projekat rekonstrukcije glavne ulice u Prigrevici sa preko 1300 glasova, odnosno preko 50%, sledeći projekat koji je podržan je izgradnja zelene pijace u Sonti i na trećem mestu se nalazi projekat rekonstrukcije somborskog puta u Kupusini. Ono što je naša dužnost kao lokalne samouprave je da podržimo ovaj izbor građana i da u toku naredne godine finansiramo rekonstrukciju glavne ulice u Prigrevici. Takođe, pokušaćemo da kroz ostala sredstva koja ćemo da ostvarimo da realizujemo neke od ostalih navedenih projekata pa ćemo tako u predlogu budžeta za narednu godinu da stavimo i rekonstrukciju somborskog puta u Kupusini kao i projekat izgradnje zelene pijace u Sonti. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać

Koraćeva je dodala i da su projekti vezani za Apatin dobili znatno manji broj glasova, te da je onaj koji se izdvojio kao prioritet izgradnja biciklističke staze u ulici Dimitrija Tucovića i da će to biti takođe prioritet lokalne samouprave u toku naredne budžetske godine.

Za projekat se pored anketnih listića koje su građani dobili na kućne adrese, moglo glasati i preko sajta opštine Apatin gde je prikupljeno 288 glasova, od kojih je bilo važećih 245. Duplirani glasovi koji su poslati sa iste adrese su poništeni.

          Info služba
          Opštine Apatin

Be the first to comment

Leave a Reply