Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sendvič sa mocarelom

Sendvic mocarela

Sastojci:

  • 4 kriške domaćeg hleba 
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • mešavina suvih začina (ruzmarin, majčina dušica, origano…)
  • so i biber, po ukusu
  • 200 g sveže mocarele

Priprema:

Rernu zagrejte na 220°C. Hleb poređajte u posudu za pečenje pa sa obe strane prelijte maslinovim uljem i pospite mešavinom začina. Pecite u zagrejanoj rerni toliko da postane hrskav, ali ne reš. Izvadite iz rerne, utrljajte čen belog luka u hrskave kriške hleba pa preko bogato naređajte mocarelu i vratite u rernu na još 5-6 minuta da se sir rastopi i dobije finu boju. 

Ispečene sendviče izvadite iz rerne i ostavite 5-6 minuta da se prohlade.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: