Sastojci:
Za koru:
- 200 g lešnika
- 4 kašike kokosovog ulja
- 4 kašike meda
- 35 g kakao praha
- 1 kašičica vanile
- 1 prstohvat soli
Za krem:
- 200 g indijskog oraha
- 50 g kokosovog ulja
- 100 g agavinog ili javorovog sirupa
- 2 kašike kakao praha
- 100 ml vode
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Lešnike, prethodno potopljene u vodu, tostirajte u rerni oko 10 minuta na 170 stepeni, pa im skinite spoljnu opnicu. Dodajte lešnike u blender i kratko sameljite, ali pazite da se ne napravi puter. Zatim dodajte ostale sastojke za podlogu i napravite lepljivu smesu.
Smesu utisnite u kalup prečnika 15 cm i ostavite u frižideru .
Indijske orahe potopite u vodu preko noći ili ih kuvajte oko 10 minuta da omekšaju, a zatim ih ocedite i dobro isperite. Dodajte sve sastojke za krem u blender i blendajte dok ne postane glatka.
Krem prelijte preko podloge i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati ili preko noći.
Držite tortu na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre sečenja da se malo opusti.
Prijatno!