Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Sirova“ Ferero torta

Sirova ferero torta

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g lešnika
  • 4 kašike kokosovog ulja
  • 4 kašike meda
  • 35 g kakao praha
  • 1 kašičica vanile
  • 1 prstohvat soli

Za krem:

  • 200 g indijskog oraha
  • 50 g kokosovog ulja
  • 100 g agavinog ili javorovog sirupa
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 ml vode
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Lešnike, prethodno potopljene u vodu, tostirajte u rerni oko 10 minuta na 170 stepeni, pa im skinite spoljnu opnicu. Dodajte lešnike u blender i kratko sameljite, ali pazite da se ne napravi puter. Zatim dodajte ostale sastojke za podlogu i napravite lepljivu smesu.

Smesu utisnite u kalup prečnika 15 cm i ostavite u frižideru .

Indijske orahe potopite u vodu preko noći ili ih kuvajte oko 10 minuta da omekšaju, a zatim ih ocedite i dobro isperite. Dodajte sve sastojke za krem u blender i blendajte dok ne postane glatka.

Krem prelijte preko podloge i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati ili preko noći.

Držite tortu na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre sečenja da se malo opusti.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: