Sastojci:
- 300 mililitara punomasnog mleka
- 200 mililitara slatke pavlake
- 100 grama šećera
- 4 žumanca
- 100 grama crne čokolade (70% kakao)
- 2 kašičice meda (livadskog ili bagremovog)
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte mleko i slatku pavlaku i ostavite da provri. Sklonite sa vatre, dodajte kockice čokolade i med, pa mešajte dok se ne istopi. Mikserom umutite žumanca sa šećerom. U mešavinu žumanaca dodajte mleko od vruće čokolade, dobro promešajte da se ujednači, pa vratite na vatru i kuvajte na laganoj vatri mešajući dok krema ne počne da se zgušnjava. Uverite se da smeša ne proključa. Skuvanu pavlaku (koja je dosta retka, odnosno tečna) sipajte u činiju i umešajte ekstrakt vanile kroz mrežasto cediljku. Kada se potpuno ohladi, stavite u zamrzivač na najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći.
Prijatno!